Buitenring Parkstad krijgt grootste rotonde van Limburg

© Geonius
De provincie is gestart met de bouw van de turborotonde in Nuth. Het moet de grootste rotonde van Limburg worden.
De rotonde sluit de toekomstige N300 aan op de A76. Het is de kop van de Buitenring van Parkstad Limburg.

Tienduizend percelen
De voorbereidingen voor het bouwen van de turborotonde zijn in volle gang. Voor het hele project van de Buitenring Parkstad Limburg zijn tienduizend percelen van driehonderdvijftig eigenaren gekocht door de provincie.

Kasteel Reijmersbeek

Volgens projectleider Marco Luijten is het kopen van de percelen bij de meesten in gemoedelijke sfeer gebeurd, behalve bij de eigenaar van kasteel Reijmersbeek. Vorig jaar, na een verloren rechtszaak, besloot deze eigenaar niet in cassatie te gaan en kon de bouw van de rotonde gepland worden.Middenstuk

"Normaalgesproken beginnen we het liefst bij de kop en staart van een traject. Doordat de eigenaar van kasteel Reijmersbeek geen afstand van de grond wilde doen, zijn we met het middenstuk begonnen", zegt Luijten.


25 kilometer

De Buitenring van Parkstad Limburg wordt in totaal 25 kilometer lang. Dertien kilometer van de Buitenring is al opengesteld voor het verkeer. De N276 tussen Brunssum en Nuth is voorlopig nog dicht, om files te voorkomen. De verwachting is dat automobilisten vanaf oktober dit jaar gebruik kunnen maken van de op- en afrit bij Nuth. Eind augustus 2019 is de hele Buitenring, inclusief de turborotonde klaar.