'December is een trauma na de verdwijning van Henk'

© privéarchief familie
Er is nog altijd geen spoor van Henk Vierwind (50), die precies vier jaar geleden richting Nederweert reed, om vervolgens nooit meer terug te keren.
Sinds 6 december 2013 is er niets meer vernomen van de Puttense drugshandelaar, die in Nederweert in de oude woning van Johnny Hoes woonde.Cocktail op Bahama's

In het Belgische Rotem werd de Volvo V40 van Vierwind gevonden. Daar hield het spoor op. De recherche lijkt er niet meer op te rekenen dat de Harderwijker leeft. "Ze zeiden letterlijk tegen me: 'Neem maar van ons aan dat hij niet met een cocktail op de Bahama's zit.' Daarvoor was er te veel bloed aangetroffen in zijn auto", vertelt zijn vriendin Jeannette, met wie hij zeventien jaar samen was.


Eerste verjaardag

Vrijdag viert Jeannette voor de eerste keer haar verjaardag sinds de verdwijning van haar geliefde. "Ik word vijftig en kon er niet meer onderuit. Maar ik vier het liever niet. Ik heb de eerste twee jaar alleen maar gehuild. Iedere dag. December is sowieso een traumatische maand. Op de zesde verdween hij, twee dagen later was ik jarig en daarna was ik alleen, terwijl je overal 'Jingle Bells' hoorde. Dat herhaalt zich ieder jaar."


Leuke boerenjongen

?Jeannette wist dat Henk actief was in de drugswereld. "Natuurlijk heb ik tegen hem gezegd dat hij moest stoppen. God, zo vaak. Het was verder een normale man. Geen opschepper, gewoon een leuke boerenjongen. Hij had altijd zijn spijkerjasje aan en droeg een spijkerbroek met gaten. Dan zei ik dat hij een nieuwe broek moest kopen. Henk zei dan: 'Joh, er zijn mensen die veel geld betalen voor een broek met gaten.' Zo was hij."


Gouden tip

Ondertussen hoopt ze nog altijd op de gouden tip. "Mensen moeten weten dat een anonieme tip ook écht anoniem is. Als hij niet meer leeft, dan wil ik dat weten. Dit is nog erger. Nu heb ik constant onduidelijkheid. Waar moet ik heen om te rouwen? Er is geen lijk om te begraven. Nee, ik heb écht duidelijkheid nodig."


Lees hier alles over de vermissing van Henk Vierwind.