'Stuntende' politieman in Heerlen niet bestraft

© 1Limburg
De politieman op een scooter die zich hangend aan een politie-auto liet meeslepen door Heerlen is niet bestraft.
De agent kreeg in een 'goed gesprek' met de leiding te horen dat dit niet de juiste keuze is geweest.

Betrapt met dashboardcamera

Op zondag 1 publiceerde deze website een filmpje van een politie-agent die zich op een gevaarlijke manier door Heerlen verplaatste. Hij werd betrapt door een dashboardcamera van een toevallige passant.

Gestolen brommer

Volgens de lezing van de woordvoerder van de politie hadden de agenten een gestolen brommer opgehaald. De laatste kilometers tot aan het bureau deed de brommer het niet meer. De agenten besloten toen de brommer aan de politie-auto voort te laten slepen.

Geen ernstige gevolgen

In eerste instantie reageerde de leiding van de politie veel feller op 'de stunt'. Voor de agenten heeft de roekeloze actie geen ernstige gevolgen gehad.

'Schandalig'

Jurist Clemens Meerts vindt het 'schandalig' dat de stuntende politiemannen in Heerlen geen boete hebben gekregen voor hun actie.

Flinke boetes

Een bromfietser die zich door een auto laat voortslepen moet als hij wordt betrapt door 'oom agent' voorkomen bij de rechter. Het vergrijp is het in gevaar brengen van het verkeer en daar staan boetes op van tussen de 500 en 1000 euro, aldus Meerts. "Het is schandalig dat deze agenten er met een goed gesprek vanaf komen," vervolgt hij.
Bovendien droeg de agent op de brommer geen helm. Dat levert doorgaans nog een aanvullende boete van 90 euro op.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!