Gedetineerden dagje naar buiten voor mini-EK

© Istock
Gedetineerden uit de PI Sittard doen mee aan het mini-EK voetbal in de gevangenis van Dordrecht aanstaande vrijdag.
Ook het team FC?De Rebellen zal er weer bij aanwezig zijn. Het team bestaat onder andere uit Jean-Marie Pfaff, Andy van der Meijde, Theo Lucius, Royston Drenthe en Glenn Helder. Deze mannen zijn ook zelf in aanraking gekomen met justitie of zijn ooit verslaafd geweest.

Ierland

Bij het internationaal voetbaltoernooi doen teams mee van (ex)-gedetineerden en medewerkers uit Duitsland, Ierland en België. Niet iedere gedetineerde mag mee doen aan het toernooi. "Gevangenen die in de laatste fase van hun straf zitten en zich goed hebben gedragen mogen mee doen", vertelt Robert Meijer, woordvoerder van de penitentiaire inrichting Dordrecht.

Persoonlijke vetes

Ook wordt er rekening gehouden met de persoonlijke vetes van de gedetineerden. "Die gedetineerden zetten we niet bij elkaar of tegenover elkaar. Dat is niet anders dan op de afdeling." Een toernooi als dit verloopt over het algemeen rustig. "Op wat gevloek na. De gedetineerden beseffen ook: wanneer dit fout gaat, wordt het niet meer georganiseerd", legt Meijer uit.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!