Burgemeester Brunssum vreest ruzie en chaos bij extra raad

© Google Streetview/L1
Burgemeester Luc Winants van Brunssum hoopt dat de gemeenteraad het eens kan worden of een extra raadsvergadering besloten of openbaar moet worden.
Anders vreest hij dat de vergadering zal uitlopen op chaos en ruziënde raadsleden.

Jo Palmen

De raadsvergadering staat voor komende woensdag op de agenda. Het gaat dan over het integriteitsonderzoek dat is gedaan naar wethouder Jo Palmen. Eigenlijk had de raad eerst dat onderzoek moeten afwachten voordat ze hem benoemde tot wethouder.

Risico

De uitkomst van dat onderzoek is dat Palmen als wethouder een groot risico is voor de gemeente Brunssum. De coalitiepartijen die achter Palmen staan willen dat de raadsvergadering besloten is, omdat daar 'delicate zaken' besproken worden. Maar de oppositie wil een openbare vergadering.

Vooroverleg

Burgemeester Winants vindt dat de politici voorafgaand aan de vergadering tot overeenstemming moeten komen. Zaterdag is er een bijeenkomst belegd door de verschillende partijen om tot een compromis te komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!