Plan station Grubbenvorst nog niet van tafel

D66-staatssecretaris Stientje van Velthoven gaat op korte termijn met de provincie om de tafel om te bekijken of station Grubbenvorst alsnog kan worden gerealiseerd.
Zij zegde dat toe bij de begrotingsbehandeling infrastructuur naar aanleiding van een pleidooi van CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen. Die vindt dat het Rijk en provincie samen een oplossing moeten zoeken voor station Grubbenvorst.

Elektrificatie

Dat maakte oorspronkelijk deel uit van de elektrificatie van de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen. Maar door financiële tegenvallers is een tekort ontstaan van 10,7 miljoen euro. Dat dreigt ten koste te gaan van station Grubbenvorst.

'Laatste poging'

Staatssecretaris Van Velthoven wil nu 'een laatste poging doen om te bekijken of we de knelpunten in dit lang lopende dossier nog kunnen oplossen'. Tegelijk stelde zij 'eerlijk' te willen zijn door te zeggen dat ze 'niet direct aanknopingspunten ziet voor een extra financiële bijdrage' van het Rijk. Maar laten we wel kijken of we een slimme oplossing kunnen vinden, zo zei Van Velthoven in de Tweede Kamer.

Geen motie

Voor CDA-kamerlid Amhaouch was de 'handreiking van de staatssecretaris' voldoende om geen motie over station Grubbenvorst in te dienen en de uitkomst van het gesprek af te wachten. CDA-gedeputeerde Hubert Mackus zegt in een reactie blij te zijn dat de staatssecretaris nog een keer naar een oplossing wil kijken. 'Wij zijn erg benieuwd naar het gesprek', aldus Mackus. Het provinciebestuur heeft eerder al laten weten bereid te zijn extra geld op tafel te leggen mits het Rijk dat ook doet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!