1Lunch: Duitse politie pakt Hells Angels aan

© iStock
* Jongen opgepakt na mishandeling Oktoberfeest* Veel criminele buitenlanders vervroegd vrij* Verkeersellende op A2
© iStock
Meisje mishandeld tijdens Oktoberfeest
Op het Oktoberfeest in Sittard is een 17-jarig meisje zwaar mishandeld. Het slachtoffer werd in de nacht van dinsdag op woensdag tegen de grond gewerkt en tegen het hoofd getrapt. Een 19-jarige jongen uit Stein is aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Lees hier meer.
De politie neemt motoren in beslag tijdens de grote politie-actie tegen motorbendes. © ANP
Grote politieactie tegen motorbende
?De Duitse politie heeft woensdagochtend een grootschalige actie uitgevoerd tegen leden van een motorbende. In totaal vielen ruim 700 agenten in zestien steden, waaronder Kevelaer en Goch, woningen en bedrijven van clubleden binnen. Ze doorzochten ongeveer vijftig panden. Lees hier meer.
Actiegroep verzet zich tegen Maastrichtse 'salafisten'
De extreemrechtse actiegroep Identitair Verzet heeft de Maastrichtse El Fath-moskee voorzien van een spandoek; het begin van een actie tegen vermeende salafisten. Deze salafisten zouden niet gecharmeerd zijn van het zittende moskeebestuur en een poging willen doen de macht in Maastricht te grijpen. Om die reden onderbrak de politie eerder al een geheime bijeenkomst van de groep. Lees hier meer.
© iStock
Verkeersellende A2
Een ongeluk tussen Born en Urmond zorgde woensdagochtend voor grote problemen op de A2. Automobilisten die richting Maastricht onderweg waren, ondervonden de meeste hinder. Vanwege de dichte mist was ook de spitsstrook afgesloten, waardoor het verkeer over één rijstrook verder moest rijden. Lees hier meer.
Veel criminele buitenlanders vervroegd vrij
Dit jaar ontstond er ophef toen de Poolse bestuurder die een tweejarig meisje en haar grootouders in Meijel had doodgereden, vervroegd vrijkwam. Maar net als hij zijn honderden criminele buitenlanders de afgelopen jaren vervroegd vrijgelaten en het land uitgezet. Voorwaarde voor de vrijlating is dat ze vertrekken naar hun thuisland en niet meer terugkeren in Nederland. Lees hier meer.