Opnieuw ingebroken bij speeltuin, veel materiële schade

© Facebook/De Roetsj
Speeltuin De Roetsj in de Sittardse wijk Limbrichterveld heeft opnieuw bezoek gehad van inbrekers.
In de nacht van zondag op maandag hebben inbrekers geprobeerd een raam open te breken. Toen het alarm afging, zijn de daders op vlucht geslagen.

Ziek

Liny Coenen-Jennen, voorzitter van de speeltuin, is er ondanks dat er niks buit is gemaakt toch flink ziek van. "Het is dan ook niet de eerste keer dat hier is ingebroken", verzucht ze. "Vorig jaar is er 4 keer ingebroken. Het jaar daarvoor zelfs 8 keer."

Buit

Volgens de voorzitter valt er maar weinig geld te halen bij de speeltuin. "Het is heel laagdrempelig. We vragen slechts 50 cent entree. Maar toch komen breken ze hier in", zegt ze. Zo plunderden dieven al eens de hele inhoud van de diepvries en gingen ze aan de haal met het koffiezetapparaat en het tosti-ijzer. "Kortom, de schade is vele malen groter dan de buit."

Kosten

Vorig jaar was voor het speeltuinbestuur dan ook de maat vol. "We hebben overal dure kozijnen geplaatst en hebben op alle ruimtes alarm gezet. Helaas weerhoudt het de dieven er niet van om hier in te breken", zegt ze. Wij worden wederom op onnodige kosten gejaagd."