1Lunch: Dumoulin verruilt fiets voor huwelijksbootje

© George Deswijzen
* Griepgolf fataler dan hitte* Chaletbroers moeten voorlopig zwijgen* Fortuna-speler kijkt uit naar rentree

Griepgolf dodelijker dan hitte

De meeste mensen gaan niet, zoals misschien verwacht, gebukt onder de extreme hitte van de afgelopen periode. De griepgolf van begin dit jaar heeft meer Limburgers het leven gekost. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Lees hier meer.
Chaletbroers moeten voorlopig zwijgen
Voorlopig moeten de 'chaletbroers' uit Voerendaal, die verdacht worden van het bedreigen van burgemeester Wil Houben, zich koest houden. Hun voorlopige hechtenis is met 30 dagen verlengd en daar horen ook beperkingen bij. Zo mogen ze alleen praten met hun advocaat, en dus niet met de buitenwereld. Dat roept verbazing op bij hun raadsman. Lees hier meer.
© L1
Ophef kost Maastrichtse Sinterklaas-activist baan
Een reactie op de vraag 'hoe komen we af van dat racistische feest?' op Facebook, is de Maastrichtse activist Michael van Zeijl duur komen te staan. Hij werd niet alleen opgepakt, maar verloor ook nog eens zijn baan in de horeca. Dat gebeurde na de ophef op zijn Facebook-post, waarin de 37-jarige Maastrichtenaar schreef dat er een prijs op het hoofd van Sinterklaas moet worden gezet. Lees hier meer.
Fortuna-speler kijkt uit naar rentree
Het was niet het meest gelukkige seizoen van Fortuna Sittard-aanvaller Djibril Dianessy. De 22-jarige Fransman scheurde eind maart zijn voorste kruisband af en moest onder het mes. Door die vervelende blessure miste de smaakmaker de promotie van Fortuna. Na een pittige revalidatie mag Dianessy langzaam uitkijken naar zijn rentree bij de eredivisionist. Eind dit jaar hoopt hij weer op het veld te staan. Lees hier meer.
Djibril Dianessy viert 'zijn' 0-1 tegen FC Eindhoven. © Orangepictures.nl
Dumoulin verruilt fiets voor huwelijksbootje
Tom Dumoulin zette al een mooie prestatie neer door tweede te worden in de Tour de France, maar daarmee lijkt de renner van Team Sunweb nog niet het mooiste van dit jaar gehad te hebben. De Maastrichtenaar stapt namelijk in oktober in het huwelijksbootje met zijn vriendin Thanee van Hulst. Daarvoor hangt hij even de fiets aan de wilgen. Lees hier meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!