Nabestaanden Ivana Smit verwachten geen arrestaties

© Istock/Instagram
De familie van Ivana Smit gelooft niet dat de resultaten van het onderzoek naar haar dood leiden tot arrestaties.
Toch wordt er gehoopt op gerechtigheid. "Het is heel moeilijk om te bedenken dat deze mensen gewoon vrolijk doorgaan met hun leventje", vertelt de oom van Ivana, Fred Agenjo tegen RTL Nieuws over het Amerikaans stel dat Ivana als laatste levend heeft gezien.

'Geen ongeluk'

Smit was die nacht op bezoek in de hotelkamer van een Amerikaans echtpaar. De Maleisische politie leek al snel uit te gaan van een ongeluk, maar haar familie gelooft dat niet.
Voor val overleden
Uit het onderzoek van patholoog Frank van de Goot blijkt dat het model mogelijk al voor de val was overleden. De patholoog heeft daar meerdere aanwijzingen voor, onder meer het feit dat er nauwelijks bloed was op de plek waar zij was neergekomen. Van de Goot bracht eerder al aan het licht dat Smit letsel had voordat ze op 7 december van grote hoogte naar beneden stortte.

Lees ook: Sectie: 'Ivana Smit mogelijk al dood voor val'?

Machteloos
De familie voelt zich machteloos in het onderzoek. "Het Nederlandse Openbaar Ministerie zegt met de zaak bezig te zijn, maar wij horen bijna niets over hoe het nu verder gaat. En stel dat inderdaad blijkt dat er iets strafbaars heeft plaatsgevonden, dan nog hebben wij er een hard hoofd in dat er een knop wordt omgezet in Maleisië waardoor het onderzoek een andere wending krijgt", zegt hij tegen RTL Nieuws.