Raymond de Laruelle ontvangt De Sjeng 2017

© Ralph Souren
De Kerkraadse muzikant Raymond de Laruelle ontvangt dit jaar De Sjeng, een oeuvreprijs voor beeldbepalende accordeonisten uit Limburg.
De artiest werd maandagavond verrast door Beppie Kraft tijdens de Oktoberfeesten in Sittard.

Grote verdiensten
De artiestencommissie van de Sjeng Kraft Kompenei wil met het toekennen van de prijs de grote muzikale verdiensten van De Laruelle onderstrepen. Hij ontvangt een geldbedrag en een beeldje van de kunstenaar Ton Wouters. De prijs is overigens vernoemd naar accordeonist Sjeng Kraft, de vader van Beppie Kraft.

Raymond de Laruelle kreeg De Sjeng op het Oktoberfeest in Sittard uitgereikt door Beppie Kraft. © Ralph Souren
Vrijthof
Op de 11e van de 11e zal De Laruelle zijn prijs in ontvangst nemen op het Vrijthof in Maastricht. Tijdens de uitreiking zal de artiest het nummer 'Iech bin zoe verleef' van Sjeng Kraft ten gehore brengen.

Limburgse bands
De Laruelle is sinds zijn vierde levensjaar actief in de muziek en staat sinds zijn vijftiende op het podium. Met zijn accordeon en andere toetsinstrumenten is hij actief in talloze Limburgse bands. Hij speelde onder andere bij de Crombacher Muzikanten, René Shumans' band The Dream, Flegel, de Palemiger Spatzen en de Intensband van Jack Vinders.

Improvisatie
Tegenwoordig is hij actief bij feestband Tonca, in het trio Ohne Gewähr en speelt en zingt hij in het Kerkraadse kleine ensemble Koalejitze. Muziekkenners en –liefhebbers roemen zijn spel, maar ook zijn improvisatietalent en zijn vermogen een live-publiek te bespelen.

De Kerkradenaar volgt John Toma op, die de prijs vorig jaar ontving.

Lees alles over het Oktoberfeest in Sittard op L1.nl/oktoberfeest.