PvdA: Achterhouden herindelingsplan onbegrijpelijk

De PvdA in het Limburgs Parlement vindt het onbegrijpelijk dat het gemeentebestuur van Landgraaf het herindelingsplan Heerlen-Landgraaf niet ter inzage legt voor haar burgers.
Daardoor wordt het voor burgers namelijk moeilijker gemaakt om van het recht gebruik te maken om een reactie in te dienen, zo stelt statenlid Aleida Berghorst in schriftelijke vragen.

Openbare plekken

Zij wil dan ook dat het provinciebestuur zelf het ontwerp ter inzage gaat leggen op een aantal openbare plekken in Landgraaf.

Vertikken

Het gemeentebestuur van Landgraaf verzet zich met alle middelen tegen een door de provincie opgelegde fusie met Heerlen. Vandaar dat zij het vertikt het herindelingsplan ter inzage te leggen. Zij kan daarbij rekenen op de steun van 15 van de 25 raadsleden.

Geloofwaardigheid verloren

De vijf oppositiefracties in Landgraaf hebben de opstelling van het gemeentebestuur in een gezamenlijke verklaring fel veroordeeld. "Daarmee heeft het iedere vorm van geloofwaardigheid verloren. En datzelfde geldt voor de coalitie van GBBL, CDA en Pro Landgraaf", aldus de vijf.
Ze noemen het triest dat dit in Landgraaf "na jarenlang fatsoenlijk en degelijk bestuur nu ineens mogelijk is."
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.