Geen duidelijkheid over mysterieuze dood Wilbert Ingenpass

De woning van de overleden Wilbert Ingenpass (50) in Blitterswijck. © Maura Laarman
Ruim vier maanden nadat Wilbert Ingenpass (50) dood werd aangetroffen in zijn woning in Blitterswijck, tast de politie nog steeds in het duister over de doodsoorzaak.
Het politieonderzoek heeft tot nu toe nog geen uitsluitsel kunnen geven over de toedracht van zijn dood. Ook is nog steeds onduidelijk wat er zich in de woning in Blitterswijck heeft afgespeeld.

Sporen bij NFI

Het onderzoek naar de dood van Ingenpass is nog niet volledig afgerond. Er liggen momenteel nog een aantal sporen voor onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut. Mochten deze sporen tot een nieuw inzicht leiden, dan zal daar nog verder onderzoek naar worden gedaan. Ook worden er nieuwe tips nagetrokken door de politie.
Mocht deze informatie niet leiden tot nieuwe inzichten, dan zal het onderzoek worden afgesloten.

Raadsel

Wilbert Ingenpass werd op 3 maart door zijn kinderen vastgebonden gevonden in de kelder van zijn woning aan de Jan Franssenstraat in Blitterswijck. De politie heeft na ruim vier maanden onderzoek niet kunnen achterhalen wat er precies in de woning is gebeurd.
Ingenpass was een geliefde inwoner van Blitterswijck. Zijn dood heeft heel wat losgemaakt in het dorp. Vele honderden mensen waren op de been om de gildemeester zijn laatste eer te bewijzen.