Palmen over rapport: 'Bullshit in, bullshit out'

© Google Streetview/L1
Het integriteitsrapport over de Brunssumse wethouder Jo Palmen en de daaropvolgende raadsvergadering zijn, volgens de politicus zelf, een hetze van landelijke partijen tegen de plaatselijke politiek.
Volgens Palmen hopen landelijke partijen een hoop chaos te creëren in bestuurlijk Brunssum, zodat een herindeling met Heerlen en Landgraaf onafwendbaar wordt.

Volg hier ons live-blog en een live-stream over de extra raadsvergadering.

In de aanval
Tijdens de genoemde vergadering kwamen alle partijen aan het woord, dus ook Palmen zelf. "Ik ben aangevallen, hier heeft ook mijn familie last van. Nu ga ik ook in de aanval. Ik laat niet als een mak schaap over mij heen lopen", begon hij zijn relaas.

Stevige boys
Palmen kwam veelvuldig terug op de herindeling, die van 'bovenaf' zou worden opgedrongen. "Wij zaten hier in een bestuurlijke impasse. Toen hebben de stevige boys gezegd dat ze het zouden overnemen tot aan de verkiezingen", wijst hij op zichzelf en Math Houben, die ook de tijdelijke rol van wethouder op zich nam toen twee zittende wethouders plots opstapten.



Herindeling

Dat plaatselijke politici als Palmen en Houben het stokje hebben overgenomen, zou de landelijke politiek pijn hebben gedaan. Althans, dat stelt Palmen. "Daarop hebben ze gezegd: verzin een list om alsnog iets te bereiken. In dat licht zie ik deze vergadering ook", verklaart de omstreden politicus.


Onzinverhaal

Alle negativiteit rondom zijn persoon zou zijn opgeblazen, zo zegt hij zelf. "Het bekende gronddossier is een onzinverhaal. Ook van belangenverstrengeling is geen sprake geweest. De eerdere civiele procedure die tegen mij liep was een treiterij van voormalig wethouders. Dit is ook gebleken uit de risico-analyse."


Bullshit

Volgens Palmen moet die risico-analyse leidend zijn en niet het 'leugenachtige' integriteitsrapport. "De onderzoeker kon niet eens instaan voor de juistheid van het rapport. Ik zeg: Bullshit in, bullshit out. Iedereen heeft er een mening over, zelfs de gouverneur. Daarmee veroorzaakt hij een hoop trammelant. Dat neem ik hem kwalijk en daar is het laatste woord nog niet over gezegd."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!