HAS Hogeschool verwacht verdubbeling aantal studenten

Een gebouw van de HAS Hogeschool in Venlo. © Google Streetview
HAS Hogeschool in Venlo groeit de komende jaren fors. Het aantal studenten zal verdubbelen van 400 naar 800 zo is de verwachting.
Om de groei mogelijk te maken gaan de provincie Limburg en de gemeente Venlo ruim 5 miljoen euro in de school investeren.

Rijk

Die bijdrage is nodig omdat scholen normaal gefinancierd worden door het Rijk op basis van het aantal studenten van de afgelopen twee jaar. Omdat HAS Hogeschool snel groeit zou er een exploitatietekort ontstaan.

Subsidie

Twee miljoen euro van de provincie en 750.000 euro van de gemeente is bedoeld als subsidie. Daarnaast leent de provincie 2,5 miljoen euro aan de hogeschool.

Limburgse economie

Provincie en gemeente springen bij omdat ze van mening zijn dat de HAS Hogeschool niet alleen het onderwijs in Venlo versterkt maar ook de Limburgse economie.

Opleidingen

HAS Hogeschool in Venlo biedt opleidingen aan op het gebied van landbouw, voeding, natuur en landschap . De huidige 400 studenten komen vooral uit Limburg, Zuid-Gelderland en Oost-Brabant. Naar verwachting zal de school ook studenten gaan aantrekken uit Duitsland.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.