Rechter: Theaterhotel De Oranjerie moet belasting betalen

Na vijftien jaar geen reclamebelasting te hebben betaald, heeft de rechter Theaterhotel De Oranjerie nu gedwongen dit alsnog aan de gemeente Roermond te voldoen.
De Oranjerie meent dat een belastingaanslag uit 2013 voor het plaatsen van 640 reclameborden voor theatervoorstellingen onrechtmatig is. Het Theaterhotel heeft de gemeente daarom onlangs voor de rechter gesleept.

Afgesproken

Tot 2013 is de zogeheten precariobelasting nooit in rekening gebracht. Volgens het theaterhotel hoefden ze niet te betalen, omdat dit bij de overname in 1997 zo afgesproken is. Dit blijkt echter niet zwart op wit te staan, daarom is de gemeente door de rechtbank in het gelijk gesteld.

Belasting

De gemeente laat weten dat er in het verleden vanuit gegaan werd dat de Oranjerie aangemerkt moest worden als een culturele, maatschappelijke of vergelijkbare ideële instelling. Toen in 2013 duidelijk werd dat dit niet het geval is, is belasting geheven.
Het theaterhotel maakte vrijdag bekend in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak en stelt dat "dit de verhoudingen met de gemeente onder druk kan zetten".
Lees zaterdag meer in Dagblad De Limburger.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!