'Sven Prins en Chanel schoten al een jaar op elkaar'

De plek waar Sven Prins werd geliquideerd © Google Streetview
De moord op Sven Prins zou onder andere zijn gepleegd naar aanleiding van een ruzie van de Brunssumse drugsdealer en de 39-jarige Xionel B.
Dat blijkt uit het dossier van de zaak, dat dinsdag is besproken in de rechtbank.



Chanel

Xionel, die door vrienden 'Chanel' wordt genoemd, zou een langdurig en hoogoplopend conflict hebben gehad met Prins. Voor de rechter ontkent hij dat dit conflict nog speelde op het moment van de moord. "Sven heeft eerder op me geschoten, dat is lang geleden. Dat speelde niet meer. Maar die jongen spoort niet."


Op elkaar schieten

Een getuige in de zaak ziet dat anders. "Ze hadden een conflict. Dat was al zeker vijf jaar aan de gang. Sinds een jaar waren ze op elkaar aan het schieten. Sven heeft vroeger voor Chanel gedeald en toen zijn er problemen ontstaan."


Verzonnen

De undercoveragent die er uiteindelijk voor zorgde dat Chanel en zijn twee maten Jurandy en Sergio zijn opgepakt, heeft volgens de Brunssumer een hoop zaken verzonnen. Chanel zou de moord hebben opgebiecht bij de agent. "Zo heb ik dat nooit gezegd. Er zijn heel veel dingen in het dossier verzonnen. De agent draait zijn eigen verhaaltje in elkaar", beweert hij.


Alibi

Overigens zegt de dertiger dat hij thuis was op de avond van de moord. Zijn vrouw, moeder en zusje hebben dat bevestigd tegenover de politie. Zij zijn later opgepakt voor meineed, maar blijven bij hun verhaal. De behandeling van de zaak duurt vier dagen; de laatste zittingsdag wordt volgende week donderdag afgewerkt. Een dag later formuleert de officier van justitie ook de strafeis.


💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!