1Lunch: 'Oproep voor moord op Sinterklaas was een grap'

© NPO/Istock
* Advocaat blij met steun voor aangifte tabaksindustrie* Aandacht voor zaak Nicky Verstappen in Opsporing Verzocht * Daders op de vlucht na mishandeling Weert

Advocaat blij met steun voor aangifte tabaksindustrie

Strafadvocaat Bénédicte Fiqc is blij met de steun die zij krijgt voor de aangifte tegen de vier grote tabaksfabrikanten die in Nederland actief zijn. Ook in Limburg sluiten steeds meer ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen zich bij de strafpleiter aan. Lees hier meer.
Aandacht voor zaak Nicky Verstappen in Opsporing Verzocht
Opsporing Verzocht is op dinsdag 20 februari in Landgraaf. Het tv-programma zendt vanuit het gemeentehuis uit om op die manier aandacht te vragen voor het grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak Nicky Verstappen. Lees hier meer.

Maastrichtenaar: 'Oproep voor moord op Sinterklaas was een grap'

Michael van Zeijl uit Maastricht heeft geen spijt van zijn oproep om een prijs op het hoofd van Sinterklaas te zetten. Hij postte op Facebook: "Zit niets anders op, we moeten een prijs op het hoofd van Sinterklaas zetten." Dat was volgens hem een grap. Lees hier meer.
Tattoo voor The Voice-finalist Nienke
Belofte maakt schuld, moet zangeres Nienke Wijnhoven uit Horst hebben gedacht. Enkele weken geleden beloofde ze live op tv een tattoo te laten zetten als ze de finale van The Voice of Holland zou bereiken. Nu haar dat is gelukt, komt ze de belofte na. Vrijdag wordt de tatoeage gezet tijdens de finaleshow. Lees hier meer.

Daders op de vlucht na mishandeling Weert

De politie zoekt meerdere daders van een mishandeling van een man en vrouw in Weert op carnavalszondag. De twee slachtoffers werden rond 21:55 uur in de straat Biest mishandeld. De daders zijn op de vlucht geslagen en nog altijd spoorloos. Lees hier meer.