Dankzij adoptiegraf studeren aan Amerikaanse legeracademie

© Jean-Pierre Geussens
Het begon met de adoptie van twee graven op het oorlogskerkhof in Margraten en nu studeert Tom Koopman uit Baarlo af aan dezelfde militaire academie als de adoptiesoldaten 80 jaar eerder.
De graven van twee Amerikaanse soldaten op de Amerikaanse militaire begraafplaats in Margraten werden jaren geleden geadopteerd door de oom en tante van Patrick Koopman, de vader van Tom.

Citadel

De gesneuvelde bevrijders studeerden in Charleston in South-Carolina aan de gerenommeerde militaire academie The Citadel. Patrick en Anja Koopman hebben onlangs zelf graven van twee andere Citadel-mannen, die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog, geadopteerd. Zij rusten op een Amerikaanse begraafplaats in België.

Studiebeurs

Het toeval wil dat Tom een fervent basketballer is, die graag wil slagen in Amerika. Hij was dan ook dolgelukkig dat hem een volledige studiebeurs werd aangeboden aan The Citadel, waar hij zijn studie kan combineren met zijn sport. In 2013 startte hij als eerstejaars student.

De 203 centimeter lange Tom zit nu in zijn afstudeerjaar, is een succesvolle cadet en leider van het basketbalteam The Bulldogs. Zaterdag studeert hij af.