Drugs, cash en wapen gevonden in woonwagenkamp

© Manuel den Braber
De politie heeft naar eigen zeggen grote hoeveelheden contant geld en drugs aangetroffen tijdens de inval in het woonwagenkamp aan de Julianaweg in Stein van vrijdagmiddag.
De zoekactie startte in drie woonwagens, waar tienduizenden euro's aan contant geld werd gevonden.

Lees ook:

Stein

Belastingdienst
Daarnaast wist de belastingdienst beslag te leggen op sieraden en verschillende voertuigen, vanwege 'openstaande vorderingen'. Ook de politie heeft twee voertuigen in beslag genomen. Op het kamp werd verder een vuurwapen en een zak met harddrugs gevonden.

Andere locaties
Naast de actie in het woonwagenkamp, werden er invallen gedaan in andere panden in Beek en Stein. Aan de Elsstraat in Beek vond de politie tientallen kilo's hennep. In een woning aan de Stadhouderslaan in Stein werd hennep en hasj gevonden. Ook in de Dross Kampsstraat in Stein werd een hennepplantage van ongeveer 100 hennepplanten aangetroffen.

Elf mannen
In totaal zijn er elf mannen aangehouden. Vijf van die mannen werden gearresteerd op het woonwagenkamp. Een verdachte probeerde nog te vluchten, maar hij werd alsnog aangehouden op het dak van een school in Stein. Twee Belgische mannen zijn opgepakt, omdat ze drugs zouden kopen. Zij hadden een 'aanzienlijk bedrag' op zak.

Verder werd er nog een man aangehouden, omdat hij nog 320 dagen gevangenisstraf open had staan. Alle mannen zitten nog in voorlopige hechtenis. Omdat het onderzoek voortduurt, worden nieuwe aanhoudingen niet uitgesloten door de politie.