Tankauto lekt zoutzuur op A73 na botsing

© Martin Mulder
Op de A73 ter hoogte van Linne lekt een tankauto zoutzuur na een botsing met een andere vrachtwagen. Daarbij komt rook vrij.
De politie waarschuwt mensen uit die rook te blijven. Automobilisten tot aan oprit Linne worden geëvacueerd. Dat waren er in totaal 35. Bestuurders die in de file staan, wordt geadviseerd om het ventilatiesysteem uit te zetten.

Ademhalingsproblemen

De 35 mensen zijn met een lijnbus van Veolia naar het politiebureau in Maasbracht vervoerd. Twee personen hebben last van ademhalingsproblemen.

Speciaal telefoonnummer

Voor mensen met vragen is er een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen. Op 0475-359999 kunnen inwoners terecht met vragen.

Bijtende stof

De hulpdiensten zijn inmiddels massaal uitgerukt. Onder andere tien brandweerwagens en een traumahelikopter zijn ter plaatse. Het incident is opgeschaald naar GRIP 3, wat betekent dat er sprake is van een gemeentelijke ramp. Een woordvoerder van de ANWB laat weten dat het om zoutzuur gaat.

Opruimen

Volgens een verslaggever van L1 zou inmiddels een lege tankwagen onderweg zijn om het gelekte zoutzuur op te pompen. De brandweer heeft de gelekte vloeistof bedekt met een schuimdeken.

Geen treinen

De A73 is in beide richtingen afgesloten. Ook rijden er geen treinen meer tussen Roermond en Sittard.