1Lunch: Groot onderzoek naar vermiste Vietnamese kinderen

© iStock
* Hertelling in Maastricht: CDA-zetel naar D66 * Jeugdspelers VVV-Venlo wellicht naar Engeland* Limburg stevent af op hoteloverschot
Maastrichts D66 komt bijna op gelijke hoogte met CDA
De hertelling van de stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen in Maastricht heeft positief uitgepakt voor D66, de partij die de hertelling ook had aangevraagd. Een nieuwe telling heeft D66 één extra zetel opgeleverd. CDA verliest die zetel, waardoor beide partijen in totaal op vijf zetels komen. Ondanks dat blijft CDA de grootste. Lees hier meer.

Jeugdspelers VVV-Venlo maken kans op spectaculaire transfer
Van de jeugdopleiding van VVV-Venlo naar de academie van een gerenommeerde Engelse club in de Premier League. Het is de droom van vrijwel iedere jonge voetballer. Een droom die zomaar eens werkelijkheid kan worden voor drie jeugdspelers van VVV-Venlo. Zij werken de komende dagen een stage af in Londen, bij West Ham United. Lees hier meer.
© ANP
Hotel-landschap in Limburg staat op knappen
Er dreigt een hoteloverschot in onze provincie. Uit onderzoek blijkt dat er behoefte is aan maximaal 880 nieuwe 'kamers' in Limburg, maar als alle plannen doorgaan, worden dat er 3700. De onderzoekers doen de alarmbellen rinkelen: er moeten scherpere keuzes worden gemaakt om te voorkomen dat de hotelbubbel ontploft. Lees hier meer.

Zoektocht naar nieuwe woning moeilijk met buitenlandse naam
Op zoek naar een nieuwe woning? Dat moet niet al te veel problemen opleveren. Tenzij je een buitenlandse naam hebt. Volgens de Groene Amsterdammer is er sprake van een 'significant verschil dat duidt op discriminatie.' Dat heeft de Venlose acteur Abbie Chalgoum aan den lijve. Lees hier meer.
© iStock
Vietnamese kinderen verdwenen uit woongroepen
Er zijn volgens De Limburger zeven verschillende Vietnamese kinderen verdwenen uit Limburgse woongroepen. Er bestaat een vermoeden dat er sprake is van mensenhandel, maar de politie heeft de zaak nog in onderzoek. De kinderen zijn spoorloos, terwijl hun persoonlijke bezittingen zijn achtergelaten. Lees hier meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!