Alternatief voor pinautomaten in Melderslo en Swolgen

© Gé Hirdes
Twee zogeheten servicecorners moeten in Melderslo en Swolgen gaan dienen als alternatief voor de daar vorig jaar verdwenen pinautomaten van de Rabobank.
Horst aan de Maas wil de servicecorners bij wijze van proef één jaar lang plaatsen.
Bij de automaten kunnen particulieren behalve pinnen ook een ov-chipkaart opwaarderen, postzegels kopen en geld overmaken naar het buitenland.

Meebetalen

De proef gaat van start als de provincie Limburg en de dorpsplatforms van Swolgen en Melderslo mee willen betalen. Horst aan de Maas verdient een groot deel van de huurkosten (60.000 euro per jaar) zelf terug via de transactiekosten.

Transactiekosten

Die leveren de gemeente naar verwachting 38.000 euro op. Van de resterende kosten van 22.000 euro, wil Horst aan de Maas 8800 euro bijdragen. De rest moeten provincie (8800 euro) en de dorpsplatforms (allebei 2200 euro) betalen.
Melderslo is al akkoord. De provincie en Swolgen moeten nog instemmen.

Onderdak

Café-zaal Wilhelmina in Swolgen is bereid onderdak te bieden aan een servicecorner. In Melderslo is nog geen duidelijkheid over de locatie. Multifunctioneel centrum De Zwingel wees plaatsing af. De lokale Spar-supermarkt heeft het verzoek in beraad.

Verdwenen

In Horst aan de Maas verdwenen de Rabobank-pinautomaten vorig jaar in Swolgen, Melderslo en Meterik. Volgens de bank was het gebruik van de voorzieningen te laag in verhouding tot de kosten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!