Flats Venlo-Noord op nominatie voor sloop

© Thinkstock
Woningcorporatie Woonwenz en het gemeentebestuur van Venlo hebben grootse plannen voor een herstructurering van Venlo-Noord.
De beide partijen willen daar flats en winkelruimtes vervangen door sociale huurwoningen.

Ondermaats

De woningcorporatie deed onderzoek naar het energieverbruik, de marktpositie en leefbaarheid van de 60 jaar oude portiekflats in het gebied dat ook wel de Sint Teuniswijk wordt genoemd. Ook vroeg het de bewoners en ondernemers ter plaatse naar hun mening. Men werd het erover eens dat de flats 'ondermaats presteerden' en dat slopen de beste optie is.

126 portiekflats

Het gaat om 126 verouderde portiekflats en twaalf winkelruimtes. De woningcorporatie en het college willen in plaats daarvan 54 sociale huurwoningen en 14 koopwoningen gaan bouwen. Het gaat om het gebied tussen de Bisschop Hoensbroeckstraat, Veldenseweg en de Hogeweg.

Gemeenteraad

De gemeenteraad moet nog instemmen met de plannen. De raad vergadert eind november over het project. Mochten de plannen worden doorgezet, dan zal er voor de huidige bewoners van het gebied vervangende woonruimte worden gezocht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!