School voelt zich in de steek gelaten na liquidatie Blerick

© L1
De directeur van basisschool Mikado in de Blerickse wijk Vastenavondkamp voelt zich in de steek gelaten door de gemeente en de Venlose politiek.
Vlakbij de school werd in november de 20-jarige Ömer Köksal op klaarlichte dag doodgeschoten. Na de liquidatie ontstond er veel onrust in de wijk. Ook zochten jongeren de confrontatie met de politie.

Toeters en bellen

De directeur voelt zich in de steek gelaten. "Op het moment dat er iets gebeurt, is men meteen hier met alle toeters en bellen. Veel politie, wethouder en de burgemeester is aanwezig. Nu is er stilte", zegt Jan Wilms. "Destijds heeft de politiek duidelijk gezegd: we moeten ingrijpen, maar daden zie ik niet."

Camera's

Ook PvdA-raadslid Hay Janssen vindt dat er meer ondernomen moet worden in de wijk. "Er zijn links en rechts wat toezeggingen gedaan, maar wat je ziet is dat dingen die veranderd kunnen worden, niet gebeuren. Terwijl dat in andere wijken wel kan." Toch ziet hij wel al verbetering. "Sinds er camera's hangen is er een stuk minder onrust."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!