Schutter moordzaak Maastricht nog altijd spoorloos

© Jean Pierre Geusens
De schutter die in augustus een 22-jarige Maastrichtenaar doodschoot tijdens een uit de hand gelopen drugsdeal, loopt nog altijd vrij rond.
Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht. De Maastrichtenaar werd na een ruzie doodgeschoten in een woning tussen de Bosscherweg en de Oude Smeermaasweg.
Coke en heroïne
Een Rotterdammer wilde een kilo coke en heroïne kopen van hem kopen. Hij kwam met een compagnon vanuit de havenstad in een taxi naar Maastricht. Ze reden vier uur lang door de stad en waren op verschillende plekken om via een drugsrunner een afspraak te maken met de dealer.

Ruzie
In de avond zou de deal rond worden gemaakt. Dat liep anders. Er ontstond ruzie, waarbij de compagnon van de Rotterdamse klant de Maastrichtenaar doodschoot. De chauffeur van de taxi en de Rotterdammer die de drugs wilde kopen, werden later door de politie ingerekend. Van de schutter ontbreekt nog steeds ieder spoor.
© Opsporing Verzocht

Rond hoofd

De schutter is volgens de politie een man met een lichtgetinte huidskleur en een lengte van ongeveer 1m70. Hij heeft een rond hoofd en droeg een donkere bodywarmer. Mogelijk had hij daaronder een kogelwerend vest aan. Verder had hij schoenen van het merk Philipp Plein aan, waarschijnlijk zwart met goud.
De woning waar de Maastrichtenaar werd doodgeschoten. © Opsporing Verzocht