Posterholtse bloemetjes buiten gezet voor de Paus

© Edwin Vossen (L1)
In Rome zijn de bloemen en planten voor de paasceremonie voor het Vaticaan uit de vrachtwagen geladen. Ook dit jaar worden de boeketten weer uitgestald door bloemist Paul Deckers uit Posterholt.
"We gaan nu alles op water zetten zodat zaterdag alles gearrangeerd kan worden", vertelt Deckers. "En dat gebeurt met een speciale voedingsmix. Zodat ze goed optrekken en zondag mooi open staan."

Temperatuur

?Het warme, zonnige weer in Rome speelt ook een belangrijke rol. In Rome is het vrijdag en zaterdag 20 graden. "Weet je, je moet steeds zitten te plannen. Ik heb het weerbericht pas donderdag bekeken. Ik dacht: ik laat me niet gek maken", vertelt de bloemist uit Posterholt. "Je merkt dat je rekening moet houden dat alles goed op water staat. Het blijft natuurlijk toch spannend."

Teamwork

Natuurlijk kan Deckers dat niet alleen. Hij heeft een team van 25 mensen die hem helpt bij het voorbereiden van het paasfeest, onder wie een aantal vrienden uit Melick, Sint Odiliënberg en Posterholt.
© Edwin Vossen (L1)
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!