Petitie tegen wooncomplex voor arbeidsmigranten in Baarlo

© iStock
Bijna 900 mensen hebben op internet de petitie ondertekend die verontruste omwonenden zijn gestart tegen de komst van een tijdelijk wooncomplex in nieuwbouwwijk Kuukven in Baarlo.
Bewoners vinden het tijdelijk complex met woonunits voor 64 mensen niet passen in hun wijk.

Strenge kwaliteitseisen

Zelf moesten ze bij de bouw van hun woning aan allerlei strenge kwaliteitseisen voldoen, terwijl het tijdelijke complex uit opgestapelde containers bestaat.
Bovendien vrezen de bewoners dat de te huisvesten arbeidsmigranten niet integreren als ze in een tijdelijk complex ondergebracht worden, zo valt bij de online petitie te lezen.

Gestapelde containers

Het dorpsoverleg in Baarlo vindt de locatie voor het tijdelijk complex "onhandig gekozen", zegt bestuurslid Thieu Stultiens. "Gestapelde containers in totaal 17,5 meter breed en bijna 60 meter lang en dan twee etages hoog in een villawijk. Maar we hebben niet de indruk dat we nog iets in te brengen hebben."

Peel en Maas

De gemeente laat in een reactie weten dat het college nog geen besluit over de vergunning neemt zolang de tweede bijeenkomst met omwonenden niet heeft plaatsgevonden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!