Provincie wil niet betalen voor renovatie Glanerbrook

© Jan de Koning (L1)
Het provinciebestuur voelt er niks voor om geld te steken in de grote renovatie van sportcomplex Glanerbrook in Geleen.
In het Limburgs Parlement zei CDA-gedeputeerde Ger Koopmans dat hij daar nog niets eens over wil gaan praten met de gemeente Sittard-Geleen omdat dat valse verwachtingen wekt.

Motie

"Meebetalen is niet de bedoeling", zo zei de gedeputeerde. Hij reageerde op een motie van GroenLinks-statenlid Andy Rossel. Daarin werd gepleit voor een gesprek met Sittard-Geleen om te komen tot cofinanciering van het vernieuwde Glanerbrook. Rossel bracht zijn motie uiteindelijk niet in stemming omdat die toch geen kans zou maken.

Geen beleid

Maar volgens gedeputeerde Koopmans past het meebetalen aan accommodaties niet in het provinciale beleid. "Dan weet ik nog wel tien plekken in Limburg waar gemeenten dan zullen vragen om provinciaal geld", aldus de gedeputeerde.

Nieuw zwembad

Het nieuwe Glanerbrook moet gaan bestaan uit twee zwembaden van 25 meter, een ijshockeyhal, een doelgroepenbad en een recreatiebad voor binnen en buiten. Een nieuwe ijsbaan en wielerbaan komen er alleen als er financiers van buiten worden gevonden. Dat geldt ook voor een eventueel 50-meterbad.

Stimulans

Gedeputeerde Koopmans hield voor een bijdrage aan zo'n groot bad de deur op een kier omdat die kan passen bij het provinciaal beleid om de ontwikkeling van talenten te stimuleren.

Wielerbaan

Steun aan een wielerbaan noemde hij 'onverantwoord' omdat de provincie eerder 2,6 miljoen euro heeft geïnvesteerd in het Tom Dumoulin-bikepark in Sittard. En een ijsbaan past niet bij de speerpunten van het provinciaal sportbeleid, zo stelde de gedeputeerde.