Zware mishandeling Oktoberfeest was 'negatieve uitschieter'

© Wendy Vluggen
De zware mishandeling van een meisje op het Oktoberfeest in Sittard was een 'negatieve uitschieter'. Verder verloopt het evenement rustig, zegt de politie.
Behalve de 19-jarige man uit Stein die voor de mishandeling is aangehouden, zijn afgelopen twee dagen nog twee mensen opgepakt.

Kopstoot

Het gaat om iemand die zondag een beveiliger een kopstoot gaf en iemand die vrijdag van het terrein is verwijderd omdat hij een gebiedsontzegging had.

Mishandeling

Bij de mishandeling raakte in de nacht van dinsdag op woensdag een meisje van 17 gewond. Ze kwam op voor een vriendin tijdens een woordenwisseling. Daarbij kreeg ze een aantal raken klappen en werd ze tegen de grond gewerkt.

Hersenschudding

Het meisje en de verdachte kenden elkaar. "Ze hebben samen in een supermarkt gewerkt vroeger, maar dat heeft niks met deze ruzie te maken", zegt de politie. Het meisje heeft een hersenschudding en enkele verwondingen in haar gezicht overgehouden aan de ruzie.

Dronken

Vijftien mensen hebben een bekeuring gekregen voor wildplassen. Hoewel er volgens de politie bij het Oktoberfeest altijd mensen zijn die teveel hebben gedronken, is er tot nu toe niemand aangehouden voor openbare dronkenschap.