Justitie eist vijftien jaar cel en tbs voor 'taximoord'

Onderzoek in de directe omgeving van de plek waar het stoffelijk overschot werd gevonden. © Ralph Kuijpers
Justitie eist vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de verdachte van de moord op de 24-jarige taxichauffeur Ousman Magomadov.
De Maastrichtse chauffeur werd in de nacht van 6 op 7 mei vorig jaar doodgestoken in Spaubeek. De laatste rit die hij maakte was met verdachte Wil van K. Die rit ging van Maastricht naar Spaubeek.

Messteken
Magomadov kwam door messteken om het leven. Zijn lichaam werd uiteindelijk door wandelaars gevonden in het Duitse Schalbruch, net over de grens bij Susteren.

Bekijk in deze video de verklaring van de familie van het slachtoffer.

Ritprijs

Volgens de verdachte was er onenigheid over de ritprijs en werd hij door de chauffeur aangevallen met een mes. Uit zelfverdediging zou het dat hebben afgepakt en op de chauffeur hebben ingestoken. De Officier van Justitie gelooft daar echter helemaal niks van. "Het is een aantoonbaar onzinverhaal", zo zei de officier vrijdag in de rechtbank. Volgens justitie was het een geplande beroving.

Zonder benzine

Na de steekpartij gooide Van K. het mes uit de taxi. Hij dumpte het lijk en ging er met de taxi vandoor. De wagen, die onder het bloed zat, kwam uiteindelijk zonder benzine te staan langs de A12 bij Zevenhuizen. In de buurt van de taxi werd Van K. opgepakt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!