Luidruchtige politiebijeenkomst verstoort eindexamen

© archief ANP
Rust en concentratie zijn tijdens de examens van groot belang. Maar van een stille leeromgeving was voor de leerlingen van een middelbare school in Roermond bepaald geen sprake.
Vmbo-scholieren van middelbare school Niekée in Roermond zaten maandagmiddag te zwoegen op hun examen natuur- en scheikunde. Maar op dezelfde dag werd er in het schoolgebouw een conferentie gehouden van de Nationale Politie.

250 agenten

Een gezelschap van 250 agenten kwam er samen voor een bijeenkomst. Verschillende leerlingen hebben zich groen en geel geërgerd aan de gang van zaken. "Er was enorm veel overlast. Het is een open gebouw, dus je hoort alles", doet scholiere Fieke haar beklag. "Waarom doen ze dat tijdens de examens?"

'Fijn is dat...'

Ook andere leerlingen hebben zich gestoord aan het lawaai. "Op een gegeven moment hoorde ik allemaal geklap en ging er iemand door een microfoon praten", vertelt Rick. "Fijn is dat, tijdens je examen." Ook zijn klasgenoot Jelle had er last van. "Het was één en al gepraat. Ook tijdens het laatste beetje van je examens wil je je graag kunnen concentreren."

Verbaasd

Schooldirecteur Martin Peters is verbaasd over de klachten. "De bijeenkomst was in een apart gedeelte, alleen de pauzes en het einde waren in de centrale hal", legt hij desgevraagd uit. "Ik heb er niemand over gehoord. Als er klachten zijn, dan zie ik die leerlingen graag bij mij verschijnen." Scholier Jelle: "We zijn nu allemaal vrij en wachten op de uitslag. Ik zal binnenkort eens bij de directeur binnenlopen."

Meer nieuws over de eindexamens?Bekijk onze speciale Facebookpagina Eindexamens in Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.