Eerste omwonenden ontplofte flat Heerlen mogen terug

© ANP/Marcel van Hoorn
Bewoners van de Burgemeester Waszinkstraat in Heerlen mogen weer terug naar huis. Deze woningen liggen schuin tegenover het ontplofte flatgebouw.
Om half 5 houdt de brandweer een bijeenkomst om omwonenden bij te praten over de situatie. Tot die tijd kunnen ze niet bevestigen dat de bewoners van de Burgemeester Waszinkstraat daadwerkelijk naar huis mogen.

Controle

De woningen zijn eerst bouwkundig onderzocht voor ze vrijgegeven werden. Wonen Zuid laat weten dat alle gasleidingen en aansluitingen gecontroleerd worden. Enexis controleert de leidingen tot aan de meter, installateurs controleren in opdracht van Wonen Zuid alle leidingen en aansluitingen na de meter.
In totaal gaat Wonen Zuid de gasleidingen en aansluitingen van zes wooncomplexen rond de ontplofte flat onderzoeken. Dit is een voorzorgsmaatregel.

Ontploffing in Heerlen

Tijdens de explosie aan de Van Weerden Poelmanstraat in Heerlen is de bovenste etage van de vier verdiepingen hoge flat is vrijwel volledig weggevaagd. Door de explosie raakten drie mensen gewond. Eén is overgebracht naar het ziekenhuis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!