Carnavalskraker Onno Hoes zorgt voor rel

© YouTube/Apollo-98
Er is een heuse rel ontstaan over de carnavalshit waarin Onno Hoes op de hak wordt genomen.

Onno Hoes

Het nummer 'Onno, mag ik je toyboy zijn?' over de burgemeester van Maastricht en zijn affaires werd deze week uitgebracht door liedjesschrijver Roel Jongenelen uit Boxtel. In korte tijd werd de carnavalskraker daarna al ruim 120.000 keer bekeken op YouTube.

Lied niet van hem

Een artiest uit Den Bosch beweert nu echter dat het nummer helemaal niet van Jongenelen is, maar van hem. "Ik heb het lied nota bene zelf ingezongen. Ik had geen idee dat Roel dit zelf zou gaan uitbrengen", laat Richard uit Den Bosch aan Omroep Brabant weten.

Vriendin in laten zingen

Een lezing die Jongenelen wordt bevestigd, al meent hij dat de Bosschenaar het zelf schuld is dat er iemand met het nummer is gaan lopen. Hij zou kansen genoeg hebben gehad om mee te werken. "Hij heeft weken niets van zich laten horen. Daarom heb ik mijn vriendin opgetrommeld om het nummer te zingen. Ik heb haar stem alleen zwaarder gemaakt."

Mijn stem

Richard ziet dat toch anders. "Dat is gewoon mijn stem. Ik ga actie ondernemen." Volgens Jongenelen wordt de boel opgeblazen. "Zo’n jongen ga je toch geen podium geven."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!