1Lunch: Verwarde Duitser rijdt 30 kilometer tegen verkeer in

© 1Limburg
* Moordzaak wordt per ongeluk niet naar buiten gebracht* Balk valt op bouwvakker * Lieke Martens in bloedvorm

Moordzaak per ongeluk niet naar buiten gebracht

Een moord die vorig jaar is gepleegd, is per ongeluk nooit naar buiten gebracht door de politie. Op 30 september 2016 werd in Blerick het lichaam van een 41-jarige man gevonden. Doordat er aanvankelijk twijfels waren over de doodsoorzaak, en pas na uitgebreider onderzoek bleek dat de man door een misdrijf om het leven was gekomen, is de politie de zaak uit het oog verloren en werd er geen persmededeling gedaan. Lees hier meer.

Stoïcijnse spookrijder

Een 64-jarige Duitser zorgde vanochtend voor levensgevaarlijke taferelen op de A76. Hij reed ruim dertig kilometer tegen het verkeer in. De spookrijder reageerde niet op de escorte van blauwe zwaailichten en reed stoïcijns door. Pas in Duitsland kon hij uiteindelijk aan de kant gezet worden. De verwarde man is naar een psychiatrische instelling gestuurd. Een automobilist reed 30 kilometer naast de man. Hij vertelde zijn verhaal aan 1Limburg. Lees hier meer.
© WhatsApp 1Limburg
Martens grote ster in Champions League
Voorlopig lijkt Lieke Martens niet kapot te kunnen bij haar nieuwe club FC Barcelona. Na een sterke start in de competitie, wist de vleugelflitser uit Nieuw Bergen woensdagavond ook indruk te maken in de Champions League. Barcelona won met 0-4 van Avaldsnes IL; Martens was bij drie van de vier goals betrokken. Lees hier meer.

Balk valt op bouwvakker bij werkzaamheden

Bij werkzaamheden aan het Maankwartier in Heerlen is vanochtend een bouwvakker gewond geraakt. Er is een balk op de man gevallen toen hij op de derde etage aan het werk was. De brandweer moest de man naar beneden halen. Lees hier meer.
© Frank Moonen/L1
Max Verstappen probeert Japanse zwaardvechtkunst
Red Bull-coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo zijn momenteel in Japan voor de Grand Prix. Daar maakten ze, ter voorbereiding op de race van zondag, kennis met de eeuwenoude zwaardvechtkunst kendo. Met bamboe zwaarden gingen zij elkaar te lijf. Bekijk hier de foto's.