Aantal uitgevallen treinen Maaslijn opnieuw gestegen

© Wouter Daman
Het aantal uitgevallen treinen op de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen is in maart weer toegenomen in vergelijking met een maand daarvoor.
Vervoerder Arriva moest in die periode 1,7 procent van de treinen laten uitvallen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de provincie.

Stijging

In januari was de uitval met 1,9 procent het hoogst. In februari zakte dat percentage naar 1,3 procent. Maar nu is dat dus weer gestegen.

Vakantieweek

Het provinciebestuur denkt dat de trend te maken heeft met het feit dat er in februari minder treinen rijden in verband met een vakantieweek. Daardoor is er ook minder kans op uitval. Volgens het contract met de provincie mag maar 0,2 procent van de treinen op de Maaslijn uitvallen.

Betalen

Eerder heeft CDA-gedeputeerde Hubert Mackus daarom laten weten Arriva niet te betalen voor de uitgevallen treinen. Uit de cijfers van de provincie wordt ook duidelijk dat het aantal reizigers op de Maaslijn ongeveer hetzelfde is als ten tijde van vervoerder Veolia. In maart stapten 500 duizend passagiers in met een OV-chipkaart.
Arriva verzorgt sinds 11 december vorig jaar het openbaar vervoer in Limburg.