A2-tunnel Maastricht dicht vanwege spookrijder

© Maastricht Bereikbaar
De A2-tunnel in Maastricht is zaterdagochtend even dicht geweest vanwege een spookrijder.
Dat gebeurde rond 10:45 uur, meldt de politie.

Pech
De spookrijder was een automobilist die even met pech aan de kant had gestaan. Toen de bestuurder zijn reis weer wilde vervolgen, draaide hij de auto om nog onbekende reden de verkeerde kant op.
Onderschept
De bewakingscamera's zagen hoe de auto in een van de tunnelbuizen in noordelijke richting de verkeerde kant op reed, waarop de slagbomen direct werden gesloten. Meteen werd ook de politie ingeschakeld. Zij konden de spookrijder onderscheppen, en zetten de auto aan de kant.

Lezing Rijkswaterstaat
Volgens Rijkswaterstaat waren de slagbomen overigens al dicht vóór de melding van de spookrit, omdat de automobilist met panne stil was gevallen in de tunnel. De melding van de spookrijder zou volgens de wegbeheerder het gevolg zijn van het achteruit wegrijden van de auto, die weer aan de praat was.

Inspectie

De bestuurder is door de politie meegenomen om tekst en uitleg te geven over wat er precies is gebeurd. De tunnel is weer open, al bleven de slagbomen nog even dicht omdat na een sluiting van een tunnelbuis de tunnel eerst wordt geïnspecteerd.

Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie

Audio: A2-tunnel Maastricht dicht door spookrijder (18 mrt 2017)
Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!