Willem-Alexander arriveert in Brunssum voor NAVO-jubileum

© Marita Kriekels (L1)
Koning Willem Alexander is aangekomen in Brunssum voor de viering van het 50-jarig jubileum van de NAVO-basis.
De koning kwam rond 10.25 uur aan in Brunssum.

Spannende tijden

"Het is een enorm feestelijke dag voor de NAVO en voor Brunssum", zegt voormalig secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer. "Het hoofdkwartier is uiterst belangrijk voor de NAVO en voor Limburg. Het is van zeer groot belang dat de NAVO zo'n commandostructuur heeft. Het zijn spannende tijden in de wereld. Vanuit hier kunnen de militairen direct in actie komen als het nodig is."
Het feest wordt gehouden in het Vijverpark om zo ook de inwoners te bedanken. "Soms is er overlast, maar het levert vooral werkgelegenheid op", aldus De Hoop Scheffer.

Trots

Gedeputeerde Eric Geurts, zelf afkomstig uit Brunssum, is trots op zijn gemeente en het NAVO-hoofdkwartier. "Door de basis is Brunssum een stuk internationaler geworden. Het is economisch van groot belang, maar bijvoorbeeld ook goed voor de lokale huizenmarkt."

Tevreden

Ook gouverneur Theo Bovens is bij de viering aanwezig. "Het is een feestelijke dag. Iedereen voelt zich heel blij", zegt Bovens. Burgemeester Luc Winants is trots op het feest. "We zijn lang bezig geweest met de voorbereidingen. Het weer is perfect en de sfeer is goed. Ik ben zeer tevreden."