1Lunch: Nacht vol incidenten in Limburg

© Track '88
* Brute ramkraak bij de Action* Brandend gas bemoeilijkt blussen* Jetski in vlammen op Maas
Brute ramkraak
Het was me het nachtje wel. Ramkrakers stuurden met bruut geweld hun gestolen BMW X5 dwars door een muur de Action in Heerlerheide binnen. De schade was groot, maar de zaak kon, iets later dan normaal, toch gewoon open gaan. Lees hier meer.
Gas blijft branden
Eveneens in Heerlen had de brandweer nogal wat moeite met het blussen van een brand in een appartementengebouw. Dat kwam door een kapotte gasleiding, waar gas uit bleef stromen. Pas toen het gas was afgesloten, kon het vuur definitief worden geblust. Lees hier meer.
De uitgebrande jetski wordt geborgen. © Track '88
Jetski in brand
Op de Maas tussen Geijsteren en Well zag een schipper vannacht iets brandends drijven. Het bleek om een jetski te gaan, die daar blijkbaar door iemand was gedumpt en in brand was gestoken. De politie zoekt nog uit hoe de vork precies in de steel zit. Lees hier meer.
Hoofdkantoor DSM instabiel
Bij het hoofdkantoor van DSM in Heerlen rommelt het. Dat wil zeggen: in de bodem onder een deel van het pand. Reden voor een ontruiming uit voorzorg. De ongeveer negentig werknemers krijgen de rest van het jaar een andere werkplek. Lees hier meer.
Landelijke Boomfeestdag 2017 in Maastricht. © Lex van Moorsel
Albert Verlinde plant boom
Albert Verlinde zelf was vanochtend de hoofdgast bij de Boomfeestdag in Maastricht. In die stad wordt vandaag het landelijke jubileum (60 jaar) van de Boomfeestdag gevierd. Verlinde is dit jaar de voorzitter van de organiserende stichting. Lees hier meer.
Aanpak verkeer bij Nedcar
De aanhoudende verkeersproblemen rond autofabriek VDL Nedcar in Born zijn menigeen een doorn in het oog. Door de sterke groei van het aantal werknemers kunnen de wegen in de omgeving het verkeer soms niet aan. Maar er komen nu maatregelen. Lees hier meer.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.