Dierenartsenpraktijk in Citaverde College Horst

© iStock
Leerlingen van het Citaverde College in Horst doen vanaf september praktijkervaring op in een inpandige dierenartsenpraktijk.
Dierenartsenpraktijk Horst start een dependance in de school. Leerlingen van de mbo-opleiding Dierenartsassistent Paraveterinair gaan daar onder begeleiding van een dierenarts aan de slag.

Vaccinaties

Baasjes kunnen daar met hun huisdier terecht voor zaken als consulten, gebitscontroles, vaccinaties, castraties en simpele operaties. De vierdejaars mbo-scholieren ontvangen de klanten, plannen afspraken in, beheren de voorraad medicijnen én ondersteunen docent en dierenarts Anoeska Heinemans bij haar werkzaamheden. Zij is eindverantwoordelijk.

Verbouwing

Het Citaverde College stelt geld beschikbaar voor de verbouwing van een vleugel aan de achterzijde van het gebouw. Dierenartsenpraktijk Horst, met eveneens vestigingen in Blerick en Leunen, verzorgt de inrichting met technische apparatuur. Deze zomer vindt de verbouwing plaats. De opening is gepland bij de opening van het nieuwe schooljaar.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.