Panden Sevenum doorzocht in Belgische actie Hells Angels

© iStock
Dinsdagavond zijn in Sevenum twee huizen doorzocht in verband met een Belgische politie-actie tegen de Hells Angels.
Ook in Belgisch-Limburg werd op verschillende plekken binnengevallen.

Raketlanceerders

De politie heeft in totaal meer dan vijftig wapens aangetroffen, waaronder raketlanceerders en vuurwapens. Ook werden drugs, contant geld, nazi-attributen, munitie en kogelwerende vesten met een politielogo in beslag genomen.

Lanaken

Er werden twaalf mensen opgepakt, maakte het federaal parket bekend op een persconferentie. Er werden woensdagavond achttien adressen doorzocht, onder meer in clubhuizen in Genk en Lanaken, waarbij twee politiehelikopters werden ingezet. Het is niet duidelijk wat de huiszoekingen in Sevenum, die plaatsvonden op last van de Tongerse onderzoeksrechter, hebben opgeleverd.

Onderzoek

Na gewelddadige incidenten tussen leden en oud-leden van de motorbende werd ruim een jaar geleden een onderzoek ingesteld. Volgens VTM draait dat om afpersing, drugs- en wapendelicten en lidmaatschap van een criminele organisatie. Mede omdat Nederland en Denemarken de druk op motorbendes hebben opgevoerd, zijn ze uitgeweken naar Belgisch-Limburg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!