1Lunch: Limburg verdeeld over 'sleepwet'

© ANP
* Venlose hotspots in trek bij ladingdieven* Pinpasdievegge steelt duizenden euro's, politie zoekt haar* Limburgers hebben gekozen in hun gemeente
Venlose hotspots in trek bij ladingdieven
In 2017 kwamen er bij de politie 237 aangiftes binnen van diefstal van lading uit vrachtwagens. In de gemeente Venlo werd het grootste aantal diefstallen van lading- en voertuigen mét of zonder lading geregistreerd. De 'hotspots' daarbij waren industriegebied Trade Port West en verzorgingsplaats Venlose Heide (A67). Lees hier meer.
Limburgers hebben gekozen in hun gemeente
Gemeenten maken een dag na de verkiezingen de balans op van de uitslagen en voorkeursstemmen. Lokale partijen bleken het in deze provincie veruit het beste gedaan te hebben bij de gemeenteraadsverkiezingen. Bijna 53 procent van de Limburgers ging naar de stembus. 1Limburg volgde de verkiezingen op de voet en zette de uitslagen op een rijtje. Lees hier meer.
© Patrick Duchhart
Pinpasdievegge steelt duizenden euro's, politie zoekt haar
De politie is op zoek naar een pinpasdievegge die half januari van twee oudere vrouwen grote geldbedragen heeft gepind. Op bewakingsbeelden die zijn vrijgegeven door de politie is de verdachte te zien bij de pinautomaten. Lees hier meer.
© Politie
Van Marwijk voor WK met Australië naar Turkije
Bert van Marwijk uit Meerssen gaat zich met de Australische voetbalploeg in Turkije voorbereiden op het WK van komende zomer. De nieuwe bondscoach van de 'Socceroos' geeft een lang trainingskamp in Antalya de voorkeur boven een voorbereiding in Australië. Lees hier meer.
© ANP
Limburg verdeeld over 'sleepwet'
Limburgers zijn behoorlijk verdeeld over de nieuwe inlichtingenwet, de zogeheten sleepwet. Dat blijkt uit de uitslag van het referendum in de Limburgse gemeenten. In 17 gemeenten waren de voorstanders in de meerderheid. In 15 gemeenten waren meer tegen- dan voorstanders te vinden. Omdat het gaat om een raadgevend referendum, is de uitslag niet bindend. Het is uiteindelijk aan de politiek in Den Haag om te beslissen of de AIVD en MIVD een uitbreiding van de middelen mogen inzetten. Lees hier meer.
Politie handelde correct bij steekpartijen Maastricht
De politie heeft op de juiste manier gehandeld bij twee fatale steekpartijen in Maastricht op 14 december vorig jaar. Dat concludeert de Inspectie Justitie en Veiligheid op basis van het feitenrelaas van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Lees hier meer.