De week in tweets: van Mosasaurus tot Moszkowicz

Een stuntelende Bram Moszkowicz, een nieuwe Mosasaurus en een schoolstunt die uit de hand loopt. En ook nog even de politie, die een heel andere dimensie geeft aan deze week in tweets.
Van showbizzadvocaat naar politicus. De terugkeer van Bram Moszkowicz in het middelpunt van de belangstelling maakte Twitteraars overduidelijk gelukkig.
Zoals bekend maakt de Maastrichtse mosasaurus Bèr binnenkort zijn opwachting in de nieuwe Jurrasic Park film. Op 11 juni komt die film uit. Maar amper twee maanden van tevoren werden in de Enci-groeve in Maastricht zaterdag opnieuw restanten van een Mosasaurus ontdekt. Een publiciteitsstunt?
Deze week was ook de laatste schooldag voor eindexamenleerlingen. Traditioneel halen jongens en meiden stunts uit. Dat liep uit de hand op het Valuascollege in Venlo. Zo smeerden leerlingen vaseline op de trap en werd er met stoelen geworpen. De school vond de situatie onveilig en stuurde iedereen naar huis.
Diezelfde dag maakte Lau Geeraets een einde aan zijn leven. Daags nadat hij te horen kreeg dat hij levenslang achter de tralies zou verdwijnen, werd hij dood gevonden in zijn cel.
De benoeming van de nieuwe burgemeester van Maastricht liet donderdagavond lang op zich wachten. Het geduld van Twitteraars werd op de proef gesteld.
De politiebonden zijn boos. Agenten eisen meer loon en liggen al maandenlang overhoop met de minister. Nadat eerder minutenlang sirenes loeiden, werden de acties deze week harder. Van Groningen tot Maastricht reden dienders met een slakkengang over de volle breedte van de weg.
We gaan er tot slot uit met een knal. Of beter gezegd een enorme explosie in Heerlen. En daar was ook de politie zelf flink ondersteboven van. En dan krijgt het woord dimensie ineens een heel andere dementie. Of zoiets.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!