Initiatiefnemer Hilton doet aangifte tegen gemeentebestuur

© Nils Rompen (L1)
De initiatiefnemer van het geplande Hilton-hotel in Koningsbosch heeft aangifte gedaan tegen het gemeentebestuur van Echt-Susteren.
Saïd Bouharrou, die van plan was om met één van zijn bedrijven het oude klooster onder handen te nemen, vindt dat de gemeente de geheimhoudingsplicht rondom het Bibob-onderzoek heeft geschonden. Dat meldt De Limburger.

Crimineel geld

Echt-Susteren heeft op advies van het Landelijk Bureau Bibob geweigerd een omgevingsvergunning af te geven voor de herontwikkeling van het kloostercomplex. Dit omdat er vermoedens zijn van criminele inmenging in een project. Het gemeentebestuur heeft de documenten verspreid. Terwijl dat volgens de krant is gekoppeld aan zeer strikte geheimhouding.

Geheimhoudingsplicht

Zo werd er onder meer een document verspreid waaruit zou blijken dat Bouharrou verdachte is in een langlopend strafrechtelijk onderzoek. Advocaat Jeroen Soeteman zegt dat het college daarmee de geheimhoudingsplicht heeft geschonden.

Smaad en belediging

Verder doet Bouharrou aangifte tegen burgemeester Jos Hessels van smaad en belediging. Dit omdat de burgervader vrijdagochtend op social media furieus reageerde op een artikel in De Limburger. Hij noemde de krant een 'boevenblad'. Daarmee zou hij volgens Soeteman ook zijn cliënt onder vuur nemen. "Hij criminaliseert mijn cliënt. Dit is vreselijk voor mijn cliënt, die nog nooit is veroordeeld", zegt de raadsman tegen de krant.