1Lunch: Truckers willen poepparkeerplaats niet kwijt

© L1
* Knops staatssecretaris Binnenlandse Zaken?* Poepparkeerplaats gesloten in Venlo* Vreemde taal makkelijker met een slok op
Gemeente Venlo sluit poepparkeerplaats
De parkeerplaats aan de Keulse Barrière in Venlo is vanaf donderdag gesloten. Het ontbreken van sanitaire voorzieningen zorgt er al jaren voor dat vrachtwagenchauffeurs hun behoefte op het terrein doen. De parkeerplaats is echter een belangrijke uitvalsbasis voor de chauffeurs die al hebben gedreigd met acties. Lees hier meer.
© Rijksoverheid/Raymond Knops (Facebook)
'Knops wordt staatssecretaris Binnenlandse Zaken'
Het lijkt erop dat Raymond Knops uit Hegelsom toch aansluit in het kabinet. De naam van Knops werd eerder genoemd als minister van Defensie, maar die functie is naar partijgenote Ank Bijleveld gegaan. Knops was als Tweede Kamerlid in het verleden actief als defensiewoordvoerder voor het CDA. Lees hier verder.
Archief: De Geul © Twitter Waterschap Limburg
Twijfel over overlevingskans zalm en beekforel in Geul
Visstandbeheerders maken zich zorgen of de uitgezette zalmen en beekforellen zich wel kunnen handhaven in de Geul. Visstand Beheer Commissie Geul & Zijbeken VBC twijfelt of de uitgezette vissen in de Geul blijven. Vervuiling door mest is de voornaamste reden. Lees hier meer.
© Foto ter illustratie: iStock
Lage dosis alcohol verbetert uitspraak vreemde taal
Onderzoek van de Universiteit Maastricht, University of Liverpool en King's College Londen heeft uitgewezen dat tweetalige sprekers minder moeite hebben met het vloeiend spreken van de tweede taal als ze een lage dosis alcohol hebben genuttigd. Lees hier meer.
© L1/Loes Schreurs
Vijf jaar na de inval bij politicus Jos van Rey?
Het is vijf jaar geleden dat de Rijksrecherche een inval deed in het huis van politicus Jos van Rey. Een groot corruptieonderzoek naar de toenmalig wethouder van Roermond was de reden van de inval. Binnenkort dient ht hoger beroep. Lees hier meer.