1Lunch: Zuid-Limburg overvallen door pak sneeuw

© Jean-Pierre Geusens
* 'Kat-en-muisspel' in gevangenis Sittard* Politiehelikopter ingezet voor zoektocht demente man* Nieuwe auto Verstappen in vertrouwde kleuren
'Kat-en-muisspel' in gevangenis Sittard
De gedetineerden in de gevangenis in Sittard zijn boos over de zoekactie van het personeel naar verboden goederen in hun cellen. Het bezoek was daardoor niet welkom dit weekend. De zoekacties worden vaker gedaan, maar dit keer was de vangst niet zo groot. "Het blijft een kat-en-muisspel", zegt gevangenisdirecteur Cees Niesen over de vondst tegen L1 Radio. Lees hier meer.
© Peter Beeker
Politiehelikopter ingezet voor zoektocht demente man
Maandagochtend vroeg werd er in Beek alarm geslagen voor de 85 jaar oude bewoner van woonzorgcomplex Franciscus. De man is dementerend. Rond 3:00 uur in de nacht werd via een Burgernetbericht opgeroepen om uit te kijken naar de man, maar dat leverde geen resultaat op. Rond 5:30 uur werd de hulp ingeschakeld van een politiehelikopter. Lees hier meer.
Nieuwe auto Verstappen in vertrouwde kleuren
Kort voor de start van de eerste tests van het nieuwe Formule 1-seizoen op het Circuit de Catalunya in Barcelona heeft Red Bull foto's vrijgegeven van de RB14. De kleurstelling van de auto is vrijwel gelijk aan voorgaande jaren. Lees hier meer.
© Twitter/Red Bull Racing

Zuid-Limburg overvallen door pak sneeuw

Ineens was de wereld wit. De sneeuw die op verschillende plekken in Limburg viel, zorgde voor gladheid. In onder meer Heerlen was het voor automobilisten uitkijken geblazen. De bussen reden daar met vertraging en een aantal bussen viel uit. Ook in Maastricht was het glad. In Margraten gleed een auto van de weg, en belandde in een greppel. Lees hier meer.
Nathan Rutjes zou graag eens met de Koning op pad gaan
Als Roda-middenvelder Nathan Rutjes met één iemand op stap zou mogen, zou hij voor Koning Willem-Alexander kiezen. De publiekslieveling zou vooral willen weten of de Koning van voetbal houdt en of hij een favoriete club heeft. Lees hier meer.