Jos van Rey 'diep geraakt' door kwaadsprekerij

© Franco Gori (MGL)
Jos van Rey zegt 'diep geraakt' te zijn door de suggestie dat hij op de achtergrond een rol heeft gespeeld in de affaire rond Mark Verheijen.
Die trad vrijdag af als Tweede Kamerlid nadat de integriteitscommissie van VVD had geconcludeerd dat een aantal declaraties uit zijn tijd als gedeputeerde in strijd is met de integriteitsregels van de partij.

Rol van Van Rey

De Limburgse kranten schrijven zaterdag dat volgens een interne VVD-theorie Van Rey journalisten heeft gevoerd met belastende informatie over Verheijen of ze op zijn minst op het spoor heeft gezet.

Banden verbroken

Krantenpublicaties lagen aan de basis van de val van Verheijen. Achtergrond zou zijn dat Verheijen de banden met Van Rey zou hebben verbroken nadat de ex-wethouder van Roermond van corruptie werd verdacht door het Openbaar Ministerie.

'Mij helemaal kapot maken'

Van Rey spreekt in den reactie van 'kwaadsprekerij bedoeld om mij helemaal kapot te maken'. Hij noemt de beschuldiging net zo erg als de inval bij hem thuis in oktober 2012.

Grotesk

'Wie denkt nou serieus dat ik met journalisten van NRC of Dagblad De Limburger contact zou hebben gehad. Bovendien hoe zou ik op de hoogte moeten zijn van declaraties van Verheijen. Dat is grotesk', aldus Van Rey.

Advocaat ingeschakeld

Van Rey heeft zijn advocaat gevraagd te bekijken wat hij eventueel tegen de beschuldigingen kan doen.
In een reactie op het aftreden van Verheijen sprak Van Rey vrijdag van een groot menselijk drama. Hij vindt dat te snel geoordeeld is over feiten die we niet allemaal kennen.