Gewapende patrouilles op Duitse kerstmarkten

De vrachtwagen die werd gebruikt bij de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn © ANP
Er komt extra politietoezicht bij de grote kerstmarkten in Noordrijn Westfalen. Dat meldt minister Jäger van Binnenlandse Zaken.
De Rheinische Post bericht dat agenten gewapend met machinepistolen zullen patrouilleren tussen de grote mensenmassa's.

Aken

De beveiliging van de kerstmarkt in Aken is vanwege de aanslag in Berlijn verdubbeld. Naast de politieagenten bewapend met mitrailleurs lopen er ook veiligheidsmensen in burger rond. Sinds vorig jaar worden ook de toegangswegen naar de kerstmarkt op drukke uren strenger bewaakt, onder meer met dwars op de weg geparkeerde politieauto's.

Veiligheidsplan

Een woordvoerder van de politie in Düsseldorf verklaart dat er momenteel overleg is over een veiligheidsplan dat moet gelden voor alle grote kerstmarkten in de Duitse grensstreek, zoals in Düsseldorf, Aken en Keulen.
De vrachtwagen die werd gebruikt bij de bloedige aanslag op een kerstmarkt in Berlijn. © ANP

Doorgaan

De ministers van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaten hebben opgeroepen kerstmarkten gewoon te laten doorgaan. Ze spraken zich uit tegen het stilleggen van dergelijke evenementen, maakte de bondsregering dinsdag bekend na telefonisch overleg tussen de bestuurders.
De aanslag op de kerstmarkt in Berlijn heeft tot dusver twaalf mensen het leven gekost. De vermeende dader is opgepakt.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!