Overlast in Panningen: Politie houdt 11 jongeren aan

© iStock
De politie heeft het afgelopen jaar elf personen aangehouden in verband met overlast in de gemeente Peel en Maas, met name in Panningen.
In totaal werden er achttien aanhoudingen verricht. Het ging daarbij om personen tussen de 14 en 22 jaar. Omdat een aantal personen meerdere keren werd aangehouden, gaat het om elf jongeren. Bij negen van hen heeft dat tot korte of langere tijd van hechtenis geleid.

Samenscholingsverbod

Ook legde de gemeente en politie samenscholingsverboden op. Zo mochten er van juni tot eind oktober geen jongeren samenkomen in het Rieterpark in Panningen. Dit was omdat er klachten binnenkwamen over bedreigingen en intimidatie. Inmiddels is er van overlast geen sprake meer bij het park.

Niet uitgaan in Helden

Vijf personen kregen bovendien een gebiedsverbod opgelegd voor het uitgaansgebied in Helden. Daar liggen onder meer de discotheken Apollo en Paladio.

Samenwerking

De gemeente besloot tot de aanpak van de langdurige overlast in samenwerking met Openbaar Ministerie, politie, Reclassering Nederland, Bureau Jeugdzorg, Bemoeizorg en Vorkmeer. Ook in 2015 gaat de gemeente door met de aanpak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!