Twaalf nieuwe studio's in Venlo

Het pand op de hoek van de Prinsenstraat en de Parallelweg in Venlo wordt gesloopt. In de plaats gaat aannemersbedrijf Bouwcare Benelux twaalf koopstudio’s bouwen.
Afgelopen zaterdag is een begin gemaakt met het opruimen van het naastgelegen stuk grond. Donderdag wordt de grond gesaneerd.

Sloopvergunning

Bouwcare-directeur Arie van Asseldonk is nog in overleg met de gemeente over de sloopvergunning. "Dan moeten we ook nog de inspraakprocedure afwachten. Dat zal gezien de huidige staat van het gebouw weinig problemen opleveren, maar het kost wel tijd. Ik hoop voor april te kunnen starten met de sloop."

Frietkraam afgebrand

In 2001 brandde het pand, de voormalige frietkraam, volledig af. Bouwcare bouwt het nieuwe complex met behulp van geëxpandeerd polystyreen (EPS), oftewel tempex. "Het voldoet aan alle wetgeving en normen. Tempex isoleert veel beter dan bijvoorbeeld pur of steenwol en behoudt door de jaren heen de isolatiewaarde."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!